Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok
+10
John Smith
Silvio Colinetti
Koszorus Ferenc
Eric Reiner
Sven Hippert
Heinrich Müller
Edward Osmond
Arnold Schwarzkopf
Frank Jewison
Történelem
14 posters
Battle HQ Online :: OFF :: Kantin
4 / 12 oldal
4 / 12 oldal • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok
Vágom a dolgot.
Kérdésem mindezek után:
Mikor lesz a következő körváltás? Olvastam a társalgás rovatban a dolgot, nekem megfelelő ez a verzió. Már játszanék, ezért tettem fel eme kérdést.
SH
Kérdésem mindezek után:
Mikor lesz a következő körváltás? Olvastam a társalgás rovatban a dolgot, nekem megfelelő ez a verzió. Már játszanék, ezért tettem fel eme kérdést.
SH
Sven Hippert- Hozzászólások száma : 752
Csatlakozás ideje : 2008. May. 13.
A következő hét körváltós hét, a legtöbben már beküldték a parancsokat, akik még nem, azok pedig hamarosan beküldik.
Szegény főparancsnokok! Nézhetik át az összes parancsnokuk igénylését tételesen. Még belegondolni is szörnyű.
A csapatmozgásra lenne egy megoldás.
Írnia kellene Ednek egy programot (ha már programozást tanul).
1. Létrehozna egy 2 dimenziós koordináta rendszert, melybe belehelyezné a világ térképét, és kvázi valós időben mozgatná az egységeket.
2. Minden különálló csapatot (lehetne ez egy egységtől több ezer fős csapatig) egy egységnek venne.
3. Minden csapatnak lenne: sebessége (a leglassabb egység sebessége), induló koordinátája (kör eleji), érkezési koordinátája.
4. Ezek után a két - koordinátáival adott - pont között mozgatná egyenes vonal mentén a csapatokat.
5. Lehetnek az ellenséges egységek útvonalai között metszések. Mivel valós időben mozognak az útvonalakon a csapatok, lehet hogy nem is találkoznának, tehát nem lenne csata.
6. Az egységeket mindig valamilyen átmérőjű körrel modellezné le. Ezt azért kellene, hogy a különböző egységek különböző észlelési távolságát mérni lehessen (egyszerűsítés végett ez a kör jellemezné a csapat észrevehetőségét is), Mindig a "legtávolabbra ellátó" egység után alakulna ez ki.
7. Így állandóan mozgó körök metszését keresné a program. Ha metszések eredménye eltérne a nullától, akkor ott két ellenséges csapat találkozna, tehát harc lesz.
Szerintem kérd meg Edet, hogy írjon egy ilyen progit!
F.J.
A csapatmozgásra lenne egy megoldás.
Írnia kellene Ednek egy programot (ha már programozást tanul).
1. Létrehozna egy 2 dimenziós koordináta rendszert, melybe belehelyezné a világ térképét, és kvázi valós időben mozgatná az egységeket.
2. Minden különálló csapatot (lehetne ez egy egységtől több ezer fős csapatig) egy egységnek venne.
3. Minden csapatnak lenne: sebessége (a leglassabb egység sebessége), induló koordinátája (kör eleji), érkezési koordinátája.
4. Ezek után a két - koordinátáival adott - pont között mozgatná egyenes vonal mentén a csapatokat.
5. Lehetnek az ellenséges egységek útvonalai között metszések. Mivel valós időben mozognak az útvonalakon a csapatok, lehet hogy nem is találkoznának, tehát nem lenne csata.
6. Az egységeket mindig valamilyen átmérőjű körrel modellezné le. Ezt azért kellene, hogy a különböző egységek különböző észlelési távolságát mérni lehessen (egyszerűsítés végett ez a kör jellemezné a csapat észrevehetőségét is), Mindig a "legtávolabbra ellátó" egység után alakulna ez ki.
7. Így állandóan mozgó körök metszését keresné a program. Ha metszések eredménye eltérne a nullától, akkor ott két ellenséges csapat találkozna, tehát harc lesz.
Szerintem kérd meg Edet, hogy írjon egy ilyen progit!
F.J.
Frank Jewison- Hozzászólások száma : 772
A főparancsnokoknak tényleg nem lesz egyszerü dolguk de gondolj bele hogy ezt eddig történelem egyedül csinálta most gondolok bele igazán milyen Herkulesi munka. Ami a főparancsnokokat illeti szerintem rá lesznek utalva hogy kinevezzenek néhány segédet maguk mellé mitomén akár nagyobb területi egységekre osztva.
Koszorus Ferenc- Hozzászólások száma : 533
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 12.
Ja és elfelejtettem kifejezni örömömet hogy így talán ujraindul a dolog (De hát ilyen az élet ha nem megy be kell rugni )
ja és a főparancsnokrendszer egyes elemei még bizonyos realozmust is hoznak a játékba szerintem bár igaz hogy többletfeladattal járnak de majd meglátjuk.
ja és a főparancsnokrendszer egyes elemei még bizonyos realozmust is hoznak a játékba szerintem bár igaz hogy többletfeladattal járnak de majd meglátjuk.
Kössz az elismerést, bár ez a körváltás egyik legkönnyebb része volt Ha szépen adják le a rendeléseket, akkor ez igazán nem okozhat neki fejfájást, ráadásul kinevezhet segítőket akár erre is. És csak a saját oldalán álló pk-k rendeléseivel kell foglalkoznia.Szegény főparancsnokok! Nézhetik át az összes parancsnokuk igénylését tételesen. Még belegondolni is szörnyű.
Azt se felejtsük el, hogy a játékosok legjava veterán játékos!
A programról megkérdem Ed-et, de ne tessék reménykedni...ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Valós időben mozgatni egy grafikus felületen grafikai elemeket (karikákat)? Nem hiszem, hogy Ed ezt belátható időn belül el tudná készíteni.
A hozzászólást Történelem összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Aug. 19, 2008 2:44 pm-kor.
Ja kötve hiszem hogy holnapután lenyomjuk a WOW-ot bár nem lenne rosz
Szerintem a körök mozgatása a legkönnyebb a programban, mivel én már írtam hasonló képernyővédőt (kirajzolja a köröket, aztán törli a képernyőt, aztán már egy másik középponttal rajzolja ki a köröket, és így tovább. Ja és ezt még DOS alatt tettem meg, szerintem Windows alatt még könnyebb. Így ez nekünk folyamatos mozgásnak fog tünni.)
Igaz, ezt a progit én már nem tudnám megírni, mivel régen tanultam a programozást és azóta sem foglalkozok vele. Amúgy meg nem is kell grafikus felület, ha szigorúan vesszük.
De hátha Ed segít!
Ellenben a főparancsnokok kinevezése sajnos az igazi problémáidat (csapatmozgás, tengeri cselekmények, szárazföldi csaták) nem oldja meg.
F.J.
Igaz, ezt a progit én már nem tudnám megírni, mivel régen tanultam a programozást és azóta sem foglalkozok vele. Amúgy meg nem is kell grafikus felület, ha szigorúan vesszük.
De hátha Ed segít!
Ellenben a főparancsnokok kinevezése sajnos az igazi problémáidat (csapatmozgás, tengeri cselekmények, szárazföldi csaták) nem oldja meg.
F.J.
A tengeri cselekményeket és a szárazföldi csatákat nem, de a csapatmozgásokat igen. Ott az a legnehezebb, hogy összeszedjem, hogy kinek milyen egysége hol van, merre tart, stb. Ha ez egy helyen lesz és mondjuk területenként lenne csoportosítva a parancs kiadás, akkor azzal a probléma már meg lenne oldva.
1. A főparancsnok -szerintem- valahol a parancsnok és a moderátor közt helyezkedik el. Jobb volna hagyni hogy mindenki önálló parancsnok maradjon, és 1-2 moderátort keresni.
2. Félő hogy kezdhetjük előlről, úgyértem ha sokan kilépnek megint leszünk mindkét oldalon max. 2-3 pk. és azok helyére akik így nem akarják várhatjuk míg megint jöjjenek játékosok.
3. Az eddigi frontokkal -ha onnan pl. minden pk. kilép aki ott harcolt- mi lesz?
4. Egyáltalán, hogyan, honnan, melyik utolsó pontról folytatódik a játék (remélem folytatódik), és ki garantálja hogy 2 hónap múlva megint nem lesznek a szabályok átírva, vagy nem lesz megint egy bejelentés, hogy sok, nem bírom, befagyasztom?
2. Félő hogy kezdhetjük előlről, úgyértem ha sokan kilépnek megint leszünk mindkét oldalon max. 2-3 pk. és azok helyére akik így nem akarják várhatjuk míg megint jöjjenek játékosok.
3. Az eddigi frontokkal -ha onnan pl. minden pk. kilép aki ott harcolt- mi lesz?
4. Egyáltalán, hogyan, honnan, melyik utolsó pontról folytatódik a játék (remélem folytatódik), és ki garantálja hogy 2 hónap múlva megint nem lesznek a szabályok átírva, vagy nem lesz megint egy bejelentés, hogy sok, nem bírom, befagyasztom?
Heinrich Müller- Hozzászólások száma : 331
Csatlakozás ideje : 2008. May. 26.
Sziasztok.
1. Engem a főparancsnoki rendszer nem zavarna, de én nem szívesen vállalnám.
2. Ha csinálnál egy excel táblázatot melyben a rendelést kell leadni, akkor mindenkitől egységesítve kaphatnád e-mailben. Én is így csinálom a kalkulációt, csak beírom a darabszámokat, és máris kapom az up költséget és a férőhely szükségletet egységenként és összesítve is. Talán így egyszerűbb lenne neked.
3. Gondolom "travianos" csataszimulátorral nem rendelkezel, ezért én itt is az excel táblázatot használnám. Frontonként beadnád az egységek darabszámát, és az kiszámolná a különbözö egységeid támadó és védő értékeit, sebzéseit minden egységgel szemben, majd összesítené is.
Így a szemben álló felek főbb értékeit pillanatok alatt megkapnád. Talán ez segítene valamit. Ha kell ebben segíthetek, de csak annyira, hogy ne válljak moderátorrá, mivel én játszani szeretnék. Ha már így csinálod most is, akkor elnézést az okoskodásért.
4. A part menti vizeken túl lévő tengeri mezőket (ahol csak a konvojaink haladnak) jól kitaláltad, hogy egy kalap alá veszed.
5. De legjobb laz enne, ha még belépne egy vagy több modertátor.
F.J.
2. Ha csinálnál egy excel táblázatot melyben a rendelést kell leadni, akkor mindenkitől egységesítve kaphatnád e-mailben. Én is így csinálom a kalkulációt, csak beírom a darabszámokat, és máris kapom az up költséget és a férőhely szükségletet egységenként és összesítve is. Talán így egyszerűbb lenne neked.
3. Gondolom "travianos" csataszimulátorral nem rendelkezel, ezért én itt is az excel táblázatot használnám. Frontonként beadnád az egységek darabszámát, és az kiszámolná a különbözö egységeid támadó és védő értékeit, sebzéseit minden egységgel szemben, majd összesítené is.
Így a szemben álló felek főbb értékeit pillanatok alatt megkapnád. Talán ez segítene valamit. Ha kell ebben segíthetek, de csak annyira, hogy ne válljak moderátorrá, mivel én játszani szeretnék. Ha már így csinálod most is, akkor elnézést az okoskodásért.
4. A part menti vizeken túl lévő tengeri mezőket (ahol csak a konvojaink haladnak) jól kitaláltad, hogy egy kalap alá veszed.
F.J.
Heinrich Müller írta:1. A főparancsnok -szerintem- valahol a parancsnok és a moderátor közt helyezkedik el. Jobb volna hagyni hogy mindenki önálló parancsnok maradjon, és 1-2 moderátort keresni.
1.
a) úgy néz ki, a főparancsnoki pozíció a sok adminisztratív feladat végett nem örvend népszerűségnek (holott megszervezhetné, hogy ne mident neki kelljen csinálni...)
és
b) mindenki játszani akar
Konklúzió: ki jelentkezne moderátornak, akinek a munkája nehezebb lenne, mint egy főparancsnoké és még nem is játszhatna?
Mindenesetre még nem zártam ki moderátorok alkalmazásának a lehetőségét. Értem amúgy, hogy mint játékosok, a saját érdekeiteket igyekeztek védeni és szabadulni próbálnátok az adminisztráció alól, csakhát nem hiszem, hogy a jelenlegi szisztémán kívül lenne más opció.
No, megfontolom.
2. Erre csak akkor kerülne sor, ha egyik oldalról nagyon sokan kilépnének (ip címes dolog a kantin társalgójában)
3. Értelemszerűen megszűnik a front. Majd ismét megnyílik, ha valaki odaküld egységeket.
4. A legjobb az lenne, ha onnan folytatódna, ahol abbamaradt - remélem ezt sikerül majd elérni!
Frank Jewison írta:Sziasztok.
F.J.
1. Ez egyéni dolog; ha nem szívesen vállalná valaki, akkor ne jelöltesse magát.
Az is igaz, hogy főparancsnok nélkül cselekvésképtelenné válnak az azonos oldalon álló pk-k.
2. Remek ötlet, Frank! El tudnád küldeni a newv@freemail.hu-ra? Vagy ha van valamilyen tárhelyed, ahonnan letölthetővé tehetnéd, akkor belinkelném valahova és minden pk. máris letölthetné magának!
3. A csaták lebonyolításához nem használtam excelt, mivel azok képezték a körváltás egyik legkönnyebb részét, mellesleg a legélvezetesebbet is Megjegyzem az ajánlást; később lehet, hogy szükségessé válik és akkor a segítséged is jól fog jönni ennek az elkészítésében!
Történelem írta:
Az is igaz, hogy főparancsnok nélkül cselekvésképtelenné válnak az azonos oldalon álló pk-k.
Ezt nem értem.
Más
Ez az IP címes felvetés nagyon érdekes. Lehet, hogy a németek nagyon is jól tudták miket csinálunk?
A táblázatot elküldöm.
F.J.
1. Kicsit magamról:
Világ életemben humán beállítottságú ember voltam. Már általánosban kiderült, hogy matekból, fizikából és számítástechnikából szinte tök hülye vagyok. Az internet megfogott engem, mikor "divatba jött", de nem az erősségem. Őszinte leszek: halvány lila fingom nicsen róla, hogy most miről is beszéltek. IP-cím....jaja, biztos van....!
Egyébként meg kikérem magamnak, hogy - akár burkoltan is - de meggyanúsítsanak azzal, hogy csalást alkalmazok a játékban. Szerintem ez elmondható minden tengelyhatalmi kollégáról is.
2. Szerintem minden német nevében beszélhetek: A mi részünkről rendben van a főparancsnokis verzió.
Sven
Világ életemben humán beállítottságú ember voltam. Már általánosban kiderült, hogy matekból, fizikából és számítástechnikából szinte tök hülye vagyok. Az internet megfogott engem, mikor "divatba jött", de nem az erősségem. Őszinte leszek: halvány lila fingom nicsen róla, hogy most miről is beszéltek. IP-cím....jaja, biztos van....!
Egyébként meg kikérem magamnak, hogy - akár burkoltan is - de meggyanúsítsanak azzal, hogy csalást alkalmazok a játékban. Szerintem ez elmondható minden tengelyhatalmi kollégáról is.
2. Szerintem minden német nevében beszélhetek: A mi részünkről rendben van a főparancsnokis verzió.
Sven
Sven Hippert- Hozzászólások száma : 752
Azt kétlem.Lehet, hogy a németek nagyon is jól tudták miket csinálunk?
A táblázatot elküldöm.
Remek táblázat, mindenkinek érdemes letöltenie! Nagyon szépen köszönöm F.J.!
Letölthető innen:
Táblázat letöltése
És én még képes voltam eddig papírt ceruzát és számológépet használni
Azt irtad megvan az uj tengeri harcrendszer mi is hiányzik még?
és mikor várhatjuk az ujjabb körváltást?
Koszorus Ferenc írta:Azt irtad megvan az uj tengeri harcrendszer mi is hiányzik még?
F.J. pk. készít egy táblázatot. Ha az elégséges segítséget tud adni nekem, hogy levezessek egy körváltást, akkor a hétvégén nekiállok.
Ha nem, akkor mindenképpen meg kell várni, míg a főparancsnoki rendszer bevezetésre kerül.
Ezen felül néhány módosítás kell a szárazföldi harcrendszerbe is, ezeknek a mértékén gondolkozom eppen.
De azt a táblázatokat ki kell majd töltenie minden parancsnoknak (vagy neked). Egyik esetben sem egy-két perc lesz.
Ha jónak tartod a táblázatokat, akkor szerintem kötelezően használtasd minden parancsnokkal! Így egy pár dolgot egységesítve kapnál kézhez.
F.J.
Ha jónak tartod a táblázatokat, akkor szerintem kötelezően használtasd minden parancsnokkal! Így egy pár dolgot egységesítve kapnál kézhez.
F.J.
Frank Jewison írta:De azt a táblázatokat ki kell majd töltenie minden parancsnoknak (vagy neked). Egyik esetben sem egy-két perc lesz.
F.J.
Jó ötlet! Könnyen meglehet, hogy így lesz!
Történelem.
Elküldtem a másik táblázatot is.
F.J.
Elküldtem a másik táblázatot is.
F.J.
Ismételt köszönet Frank Jawisonnak, szép lett!
Letöltés
Letöltés
Történelem.
Mivel a vietnámi környezetbe ültetett játékod nem megy annyira, nem lehetne azt is 2.világháborús környezetbe tenni? Természertesen ott is egy felhasználónak egy egysége lenne. Különböző nagy csaták helyszínein mennének az ütközetek (Budapest, Leningrád, Varsó, El Alamein, stb). Akár mehetne több is egyszerre, de lehetne úgy is, ha befejeződött az egyik, jöhet a másik.
Így biztosan több játékosod lenne.
Mit szólsz? Bírnád szusszal?
F.J.
Mivel a vietnámi környezetbe ültetett játékod nem megy annyira, nem lehetne azt is 2.világháborús környezetbe tenni? Természertesen ott is egy felhasználónak egy egysége lenne. Különböző nagy csaták helyszínein mennének az ütközetek (Budapest, Leningrád, Varsó, El Alamein, stb). Akár mehetne több is egyszerre, de lehetne úgy is, ha befejeződött az egyik, jöhet a másik.
Így biztosan több játékosod lenne.
Mit szólsz? Bírnád szusszal?
F.J.
4 / 12 oldal • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Battle HQ Online :: OFF :: Kantin
4 / 12 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
|
|