Battle HQ Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok

+10
John Smith
Silvio Colinetti
Koszorus Ferenc
Eric Reiner
Sven Hippert
Heinrich Müller
Edward Osmond
Arnold Schwarzkopf
Frank Jewison
Történelem
14 posters

11 / 12 oldal Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Go down

Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok - Page 11 Empty Re: Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok

Témanyitás  Koszorus Ferenc Hétf. Nov. 10, 2008 4:57 am

Nem kérhetném hogy minden nem játszó ország pl szerbia lengyelország két legnagyobb városában legyen egy reptér amely akár csak tankolásra szolgál a logisztika megkönyítése végett???
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Hozzászólások száma : 533
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 12.

Vissza az elejére Go down

Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok - Page 11 Empty Re: Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok

Témanyitás  Frank Jewison Hétf. Nov. 10, 2008 5:18 am

Koszorus Ferenc írta:Nem kérhetném hogy minden nem játszó ország pl szerbia lengyelország két legnagyobb városában legyen egy reptér amely akár csak tankolásra szolgál a logisztika megkönyítése végett???

Az ilyet bevezetni csak úgy lehet, ha a másik oldal is megkapja ugyanezeket.
Frank Jewison
Frank Jewison

Hozzászólások száma : 772
Csatlakozás ideje : 2008. May. 13.

Témanyitás  Történelem Hétf. Nov. 10, 2008 1:10 pm

2. Töri. Szerinted tudod úgy csinálni a körváltást (van-e annyi időd), hogy a régi minőségű jelentések szintjén legyenek az újak?
Ezt kétlem...

Tudom hogy akadékoskodom de most most kezdem kitalálni a csapatelhelyezkedéseket.
Megkérdezhetném hogy egy kikötőbe mér álhat be akárhány hajó ja és a hajóknak is van hatótávjuk az meddig valahogy nem számoltuk?
A hajókba jó sok üzemanyag elfér, felesleges azzal is bonyolítani. Ugyanezen okból van végtelen kapacitása a kikötőknak.

Nem kérhetném hogy minden nem játszó ország pl szerbia lengyelország két legnagyobb városában legyen egy reptér amely akár csak tankolásra szolgál a logisztika megkönyítése végett???
F.J. jól mondta, de ha gondolod, akkor építtess magadnak!
Történelem
Történelem
Admin

Hozzászólások száma : 1598
Csatlakozás ideje : 2008. May. 09.

http://battlehq.powerrpg.net

Témanyitás  Frank Jewison Szer. Nov. 12, 2008 12:35 am

Történelem írta:
2. Töri. Szerinted tudod úgy csinálni a körváltást (van-e annyi időd), hogy a régi minőségű jelentések szintjén legyenek az újak?
Ezt kétlem...

Pedig szerintem ez fontos lenne (legalább is nekem).
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Heinrich Müller Szer. Nov. 12, 2008 1:16 am

Az a baj, hogy ha fel is néznek többen a lapra, nem nagyon van megbeszélés, nem alakul ki semmi. Elvileg pl. csütörtök estére minden pk.-nak össze kéne állítani a táblázatait, parancsokat kiadni stb. és küldeni az adpk.-nak, aki péntek estig összerakja és továbbítja. Ehhez viszont max. ma estig csapatonként véglegesen egyeztetni kellene, de nem nagyon áll össze a kép.
Eléggé patthelyzet, mert ha még és megint még egy hetet várunk hogy át lehessen venni az újdonságokat, akkor csak az idő megy, csökken az érdeklődés, nincs pörgés. Ha meg a héten körváltás lesz, akkor hogyan, miből, ha csak 3-5 pk. ad le összesen valamit és az adpk. ezt összesíti?
Én optimista vagyok, jó játék ez, kár lenne érte. Sad
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Hozzászólások száma : 331
Csatlakozás ideje : 2008. May. 26.

Témanyitás  Történelem Szer. Nov. 12, 2008 10:57 am

Ha ezen a héten csak 3-5-en, akkor annyian. Lassanként visszaszoknak Smile
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Heinrich Müller Csüt. Nov. 13, 2008 2:05 am

Történelem írta:Ha ezen a héten csak 3-5-en, akkor annyian. Lassanként visszaszoknak Smile

Bár így lenne! Végül is körtváltani lehet 1-1 csapatonkénti pk. játszása esetén is, a kezdetekkor is volt olyan.
Csak már megszoktuk a nagyobb létszámú seregeket, a többfrontos harcot és hogy mindegyiken vannak mindkét csapatból.
Számomra az a játékélmény, ha nem azért nyerek mert ott senki nincs vagy csak a parancs nélküli egységeit lövöm.
Ez a hétvége eléggé sok mindent eldönt.
Én azért is optimista vagyok természetesen! Smile
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 1:02 am

Az új csapatelhelyezkedések táblázatban csak én nem látom a partraszálló hajókat?
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Nov. 14, 2008 1:13 am

Én sem bár nem is kerestem.
Viszont egy apróság a repterek a hidroplánokat is beszámítják amiknek anyira nincs szükségük ilyesmire Very Happy
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Témanyitás  Frank Jewison Pént. Nov. 14, 2008 4:43 am

9 napja kértem meg titeket, hogy teszteljétek a táblázatot. Hibák lehetnek benne, de már fél nappal a körváltás előtt nincs idő mindenkinek eljutattni a javításokat.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 4:46 am

Ez így nagyon irónikus: megint egyre-másra bejelentkezünk, és ha lesz is körváltás hát mégis elég hadirokkant lesz szegény.
Mindenki arra törekedett hogy átláthatóbb, mindenkinek egyszerűbb legyen, erre itt ez a reptéri szorzó, a kikötőben meg a kis ladiktól a Titanic-ig bármi és bármennyi megfordulhat.
A repterekből van négy fajta, kikötőből meg egy. (ha jól néztem, már én se tudom Sad ).
A repterek és kikötők elosztása is... az eddig szerzett jogon meglévő hirtelen nem meglévő. Most akinek van elegendő gépe a harchoz, az tegye őket tartalékba, építsen drága pénzen repteret, míg őt bombázzák vagy tankok lövik, és mindez egy dobókockán múlik Very Happy.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Nov. 14, 2008 4:51 am

A dobókocka általában elfogadott eszköz a szerencse szimulálására bár lehet hogy csak az a pár év szerepjáték mondatja ez velem.
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 4:55 am

Végülis nem a dobókockával van nekem gondom, hanem hogy oda a kezdetkori játékélmény. Most egy hónapot azért vártunk, hogy ugyanúgy bonyolult legyen? Hiába az adpk. ha egyénileg még a reptereken megforduló gépek hova vezető útját is ki kell számolni, meg hogy hanyadik reptérnek használja stb.
Nem is sorolom, minek.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Sven Hippert Pént. Nov. 14, 2008 5:08 am

Nemtom jo-e, de megirom:

Ha rajtam mulna:

Repterek - Alapbol 1 db. az anyaorszagban. Bevett varosok utan alapbol egy kisebb (erre nemtom milyen nevet talatatok ki, ferohelye harmada, mint az anyaorszagban), plusz valaszthatna az illeto meg 1-et, amiert fizetne egyszeri osszeget, mondjuk 20.000 UP-t (epitesi ido nincs). Aztan tobb NINCS!!!

Nemtom igy van-e, nekem igy volna korrekt, mivel ha nem foglalsz el varosokat, nem jarna repter, csak egy+egy. Ha elfoglalsz varosokat, annyi reptered lehet, mint a szemet, s nem kellene szorzokkal szamolgatni. Sokkal egyszerubb a keplet.
Sven Hippert
Sven Hippert

Hozzászólások száma : 752

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Nov. 14, 2008 5:15 am

Amondó vagyok hogy próbáljuk a holnapi körváltást valahogy megoldani aztán majd pontosítunk változtatunk a szabájokon
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 5:27 am

Egy "megoldott" körváltás az olyan amilyen. A szabályokat meg ha havonta kétszer módosítjuk, azzal nem sokra megyünk.
A legjobb lenne ha most az egész elmaradna, és mindenki leírná a parancsok helyett hogy mivel nem ért egyet és mit javasol helyette. Aztán így mindenki aktív részvételével kéne utoljára, véglegesen szabályt módosítani, megalkotni.
Ezt most kéne, mert most sokan összejöttünk a fórumon.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Sven Hippert Pént. Nov. 14, 2008 5:29 am

Sajna en mar megyek, mert dolgom van, de jovo het hetfon-kedden itt leszek tobbet. Sziasztok.
Sven Hippert
Sven Hippert

Hozzászólások száma : 752

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Nov. 14, 2008 7:02 am

Arra a leleményben lehet nem túl gazdag feltevésre jutottam hogy mi lenne ha a a reptreket hanyagolnánk legalább legalább a többi gépnek a sztratégiai bombázókon kívül hiszen egy mezőről is felszállhatnak a korabeli konstrukciók vagy esetleg teljes egészében hanyagolnánk őket mint a régi szép időkben mivel én úgy látom ezekből van a legtöbb probléma.
Ja és valaki elárulhatná hogy akkor a parancsokat feldobjam e mert már csak az hiányzik?
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 8:54 am

Kedves Történelem!

Látom pont fenn vagy a fórumon. Veheted észre, nem sikeredett ez a változás igazán, sőt... Pedig rég tolongtunk ennyien, szeretjük ezt a játékot és biztosan te is mert másképp itthagytad volna és kész.
Valamit tenni kéne, mert ez így egyszerűen bonyolult.
Aki most marad, az előbb-utóbb ráun a felesleges bonyolításokra, a plusz adminisztrációra, nevezetesen a repülők bevetési módjának kiszámítása.
Szerintem gondold át, érdemes-e így, vagy inkább még egy kis módosítás, de az egyszerűbb irányába!
S hidd el, ezt tisztán jobbító szándékkal írom. Nem egyedül vagyok ezzel, csak van aki belevág aztán majd kijavítjuk alapon még játszik.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Eric Reiner Pént. Nov. 14, 2008 9:13 am

Mit tegyek hozzá? Ez van és kész. Volt parancsnokláncolat nincs. Nem volt reptéri szorzó van. Heinrich játékosnak hívott az is voltam, de könyvelést nem tanultam.
Én is azt mondom változtatni kell, egyszerűsítve mert ezt így összerakni kész idegbaj!
Be kellett volna vezetni a teljeskörű adpk-t és pár apró dolgot megváltoztatni. De ezek az új szabályok miért kellettek és miért ilyen komplikáltan?
Eric Reiner
Eric Reiner

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 11.

Témanyitás  Történelem Pént. Nov. 14, 2008 10:54 am

Igaz. Gondolkozom egyelőre, válaszokat majd jövő hét elején tudok írni. Tényleg bonyolultra sikeredett.
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 10:58 am

Oké és köszi, mert ez egy nagyon jó játék, kár volna érte. Jóban-rosszban összejöttünk itt elég sokan. Smile
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Történelem Pént. Nov. 14, 2008 10:59 am

Én is így látom! Smile
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Heinrich Müller Pént. Nov. 14, 2008 11:17 am

Szerintem mindenki írjon valami jobbító ötletet, aztán valami csak sikeredik belőle. Ez a körváltás most nemigen lesz körváltás, a hétvégén pár ötletünk lehet, ha már ennyit vártunk akkor ne hiába.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Nov. 14, 2008 11:23 am

na akkor most adjak ki parancsokat vagy ne?
egyébként fenntartom hogy egyszerübb volt a repterek és kikőtők nélkül
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

11 / 12 oldal Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.