Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok
+10
John Smith
Silvio Colinetti
Koszorus Ferenc
Eric Reiner
Sven Hippert
Heinrich Müller
Edward Osmond
Arnold Schwarzkopf
Frank Jewison
Történelem
14 posters
Battle HQ Online :: OFF :: Kantin
1 / 12 oldal
1 / 12 oldal • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok
Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok a fórummal kapcsolatban.
Re: Ötletek, észrevételek, vélemények, javaslatok
Szabályozni kellene,hogy a főhadiszállást létrehozók kb egyenlő számban legyenek mindkét oldalon. Óriási túlerő esetén talán nem lesz élvezetes a játék, bármely oldalon is állsz.
Johha
Johha
Frank Jewison- Hozzászólások száma : 772
Csatlakozás ideje : 2008. May. 13.
Ez csak úgy lehetséges, ha csorbítom a játékosok szabadságát, és előre megszabom, hogy mikor melyik félhez lehet csatlakozni. Minden esetre megfontolom, és elképzelhető, hogy be lesz vezetve egy ilyen szabály.
Addig is ajánlom mindenkinek a GY.I.K. ide vonatkozó részét (mit tegyek, ha az ellenségnél több parancsnok van?).
Addig is ajánlom mindenkinek a GY.I.K. ide vonatkozó részét (mit tegyek, ha az ellenségnél több parancsnok van?).
Úgy döntöttem, hogy kipróbálom, hogy előre meg van szabva, hogy mely oldalhoz tud csatlakozni a következő játékos!
Kérek mindenkit, hogy jelezze, ha nem látja a főhadiszállását, vagy más játékos főhadiszállását is látja (bár remélem, hogy mindent jól állítok be).
Szerintem nagyszerű ez a szabályozási rendszer!
Csak így tovább, és akkor legalább nem áll fenn majd a jövőben az a lehetőség, hogy valamely nemzet hadserege döntő túlerőben van a másikkal szemben...
Csak így tovább, és akkor legalább nem áll fenn majd a jövőben az a lehetőség, hogy valamely nemzet hadserege döntő túlerőben van a másikkal szemben...
Arnold Schwarzkopf- Hozzászólások száma : 121
Csatlakozás ideje : 2008. May. 21.
Én is egyetértek a rendszerrel. Így legalább egyensúlyban lesznek a felek. Egyébként is angol akartam lenni
Edward Osmond- Hozzászólások száma : 204
Csatlakozás ideje : 2008. May. 23.
Örülök, hogy nem váltott ki felháborodást senkiből, és remélem, hogy a majd újonnan érkezőkből sem fog. Tényleg úgy néz ki, hogy jól működik!
Köszönet Frank Jewisonnak!
Köszönet Frank Jewisonnak!
Esetleg hasznos lehetne egy-egy külön főhadiszállás a feleknek vagy az egyes országoknak, hogy könnyebb legyen összehangolni a hadműveleteket.
Egyéni kezdeményezésekre, kérésekre tudok nyitni olyan boardot, amit csak bizonyos (esetleg általad megnevezett) személyek láthatnak, és ott tudtok egyeztetni. Keresd fel a többieket pm-ben, ha gondolod.
PM helyett gondolom itt is megfelel: szóval megkértem Történelmet, hogy hozzon létre nekünk (angoloknak) egy külön boardot, ahol megbeszélhetjük a terveinket és összehangolhatjuk a hadműveleteket. Remélem nincs senkinek (angolnak) kifogása ellene.
Üdv,
Adm Osmond
Üdv,
Adm Osmond
Rendben, akkor én is megkérem Történelmet, hogy a németeknek is hozzon létre ilyen boardot Köszi...
Arnold Schwarzkopf- Hozzászólások száma : 121
Csatlakozás ideje : 2008. May. 21.
Történelem, kérdenék valamit: mennyire fogod követni magad?
Csak azért kérdezem, mert mintha láttam volna olasz parancsnokot - de az olaszok '39-ben még nem voltak a németek szövetségesei. Valamint: jól gondolom, hogy a németek (a kezdő kört leszámítva) csak a Gibraltári-szoroson keresztül (Angliát északról megkerülve) tudnak hajókat/tengeralattjárókat a Földközi-tengerbe juttatni?
Ja, és mi történt a Egyiptomi angol helyőrséggel? Elmentek Tipperary-be?
Valamint: lesz jelentősége a tengeralattjárók elleni harcban a Hedgehog feltalálásának (azaz megnő a rombolók harcértéke U-Boot-ok ellen valamikor '42-től)?
Általánosságban: lesz jelentősége a technikai újításoknak?
(Pl.: radar, snorkel (búvárpipa), szilárd hajtóanyagú rakéták (V1,V2), stb...)
Azért kérdezem itt, mert esetleg másokat is érdekelhet.
Csak azért kérdezem, mert mintha láttam volna olasz parancsnokot - de az olaszok '39-ben még nem voltak a németek szövetségesei. Valamint: jól gondolom, hogy a németek (a kezdő kört leszámítva) csak a Gibraltári-szoroson keresztül (Angliát északról megkerülve) tudnak hajókat/tengeralattjárókat a Földközi-tengerbe juttatni?
Ja, és mi történt a Egyiptomi angol helyőrséggel? Elmentek Tipperary-be?
Valamint: lesz jelentősége a tengeralattjárók elleni harcban a Hedgehog feltalálásának (azaz megnő a rombolók harcértéke U-Boot-ok ellen valamikor '42-től)?
Általánosságban: lesz jelentősége a technikai újításoknak?
(Pl.: radar, snorkel (búvárpipa), szilárd hajtóanyagú rakéták (V1,V2), stb...)
Azért kérdezem itt, mert esetleg másokat is érdekelhet.
Semennyire A játék világában már 1939. szeptemberétől szövetségben vannak egymással, katonai támogatást és természetesen szabad katonai átjárást biztosítva.mennyire fogod követni magad?
Eddig Olaszország partjainál is vízre bocsáthattak vízi járműveket, de most mélyebben átgondolva ezt meg fogom szüntetni. Ellenben Dél-Franciaországban működő bábállamukban ezt továbbra is megtehetik.a németek (a kezdő kört leszámítva) csak a Gibraltári-szoroson keresztül (Angliát északról megkerülve) tudnak hajókat/tengeralattjárókat a Földközi-tengerbe juttatni?
Nem játékosok által irányított haderőt csak akkor veszünk figyelembe, ha valamely főbb országot idő előtt valahogy metámadnak (pl. valahogy megpróbálják már most bevenni Németországot, mikor a front még messze jár tőle. A frontvonalnak az "anya/apaországtól" való távolsága jelképezi az ország katonai erejét és tartalékait is.).mi történt az Egyiptomi angol helyőrséggel? Elmentek Tipperary-be?
Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy az egyiptomi angol helyőrségek valóban elmentek Tipperary-ba (bár megjegyzem, ez egy hosszú út volt ). Az egyiptomi angol helyőrségek szerepét az angol parancsnokok katonái volnának hivatottak betölteni.
Nem szántam szerepet a technológiai fejlődésnek. Némiképp leegyszerűsítve és sablonosan gondolkodtam e felől a játék létrehozása során: mivel minden eszköz fejlődik, játéktechnikailag olyan, mintha semmisem fejlődne. A V1 és V2-k pedig nem voltak elégségesen pontosak ahhoz, hogy komoly stratégiai, vagy akár csak taktikai szerepet tulajdonítsak nekik, ezért azok is kimaradnak.lesz jelentősége a tengeralattjárók elleni harcban a Hedgehog feltalálásának? (...) lesz jelentősége a technikai újításoknak?
A válaszom tehát nem.
Van 1-2 olyan regisztrált játékos, aki a regisztráción, a tisztikar létrehozásán s esetleg az igénylésen túl semmit nem csinált, gyakorlatilag inaktív.
Előfordulhat, hogy valaki hirtelen felbuzdul, jelentkezik, aztán rájön hogy nincs a játékra ideje, nem érdekli, másra gondolt stb.
Ellenben ott van a tagok listáján, és így gyakorlatilag csak elfoglal egy helyet egy esetleg aktív, a játékot színesebbé, érdekesebbé tevő játékos elől.
Javaslatom tehát: legyen egy idő-limit (pl. x kör, vagy y idő az utolsó bármilyen bejelentkezés/cselekvés óta), és ha az illető nem jelenti be hogy szabadságra megy és várhatóan meddig, semmilyen üzenetre nem reagál a fórumok valamelyikén, egyszóval eltűnik, akkor mint inaktívvá lett játékost törölni kell.
Ezzel felszabadul egy hely valaki számára, aki pont azon az oldalon akar belépni, de várnia kell míg az ellenfél oldalán belép valaki, és egyik fél sincs kitéve annak, hogy a létszáma ugyan megvan, de a gyakorlatban egy parancsnokra -és a harcoló egységeire(!)- semmiképpen és semmilyen formában nem lehet számítani.
Nem tudom hogy a szövetségesek oldalán van-e ilyen játékos jelenleg, nálunk van egy ( Franz Köztreflen), de egy ilyen szabálykiegészítés mindkét oldal érdekeit egyformán figyelembe véve pozitívan szolgálná.
H.M.
Előfordulhat, hogy valaki hirtelen felbuzdul, jelentkezik, aztán rájön hogy nincs a játékra ideje, nem érdekli, másra gondolt stb.
Ellenben ott van a tagok listáján, és így gyakorlatilag csak elfoglal egy helyet egy esetleg aktív, a játékot színesebbé, érdekesebbé tevő játékos elől.
Javaslatom tehát: legyen egy idő-limit (pl. x kör, vagy y idő az utolsó bármilyen bejelentkezés/cselekvés óta), és ha az illető nem jelenti be hogy szabadságra megy és várhatóan meddig, semmilyen üzenetre nem reagál a fórumok valamelyikén, egyszóval eltűnik, akkor mint inaktívvá lett játékost törölni kell.
Ezzel felszabadul egy hely valaki számára, aki pont azon az oldalon akar belépni, de várnia kell míg az ellenfél oldalán belép valaki, és egyik fél sincs kitéve annak, hogy a létszáma ugyan megvan, de a gyakorlatban egy parancsnokra -és a harcoló egységeire(!)- semmiképpen és semmilyen formában nem lehet számítani.
Nem tudom hogy a szövetségesek oldalán van-e ilyen játékos jelenleg, nálunk van egy ( Franz Köztreflen), de egy ilyen szabálykiegészítés mindkét oldal érdekeit egyformán figyelembe véve pozitívan szolgálná.
H.M.
Heinrich Müller- Hozzászólások száma : 331
Csatlakozás ideje : 2008. May. 26.
Az inaktív játékosok figyelembe vételével határoztam meg eddig is, hogy mely oldalhoz lehet csatlakozni.
Pillanatnyilag 3 angol és 3 német aktív parancsnok van, és ezen felül lehet számítani ettől a körtől +1 angol és +1 magyar aktív parancsnokra - majd kiderül. Így egyenlő számban van tartva a két fél. Azért kell a szövetségesekhez csatlakoznia a következő tisztnek, mert hátha aktiválja magát valamely tengelyhatalmi inaktív parancsnok.
Viszont a javaslatodat elfogadom, az "y" idő pedig 30 nap lesz.
Pillanatnyilag 3 angol és 3 német aktív parancsnok van, és ezen felül lehet számítani ettől a körtől +1 angol és +1 magyar aktív parancsnokra - majd kiderül. Így egyenlő számban van tartva a két fél. Azért kell a szövetségesekhez csatlakoznia a következő tisztnek, mert hátha aktiválja magát valamely tengelyhatalmi inaktív parancsnok.
Történelem írta:Az inaktív játékosok figyelembe vételével határoztam meg eddig is, hogy mely oldalhoz lehet csatlakozni.
Köszönöm, hogy figyelembe vetted a javaslatomat és annak mérlegelésével döntöttél. A 30 nap szerintem is reális, aki annyi idő alatt semmit nem csinál, vele már nemigen lehet kalkulálni.
üdv. H. Müller
Heinrich Müller- Hozzászólások száma : 331
Csatlakozás ideje : 2008. May. 26.
Heinrich Müller írta:Történelem írta:Az inaktív játékosok figyelembe vételével határoztam meg eddig is, hogy mely oldalhoz lehet csatlakozni.
Köszönöm, hogy figyelembe vetted a javaslatomat és annak mérlegelésével döntöttél. A 30 nap szerintem is reális, aki annyi idő alatt semmit nem csinál, vele már nemigen lehet kalkulálni.
üdv. H. Müller
Szerintem a 30 nap sok, én 15-öt javasolnék.
Más:
Ha az angol csapatok elfoglalnák Franciaországot, akkor Dél-Fro-i tengeri kikötőknél ők is kaphassanak utánpótlás tengerészeti egységeket. Vélemény?
Ödv F.J.
Ám legyen!Szerintem a 30 nap sok, én 15-öt javasolnék.
Franciaország elestével a német parancsnokok nem fognak tudni Dél-Franciaországon keresztül tengerészeti egységeket juttatni a Földközi-tenger térségébe, hanem erre csak a szoroson keresztül lesz lehetőségük. Az angolok Franciaország elfoglalása után sem tudnak Dél-Franciaországból hajókat indítani.Ha az angol csapatok elfoglalnák Franciaországot, akkor Dél-Fro-i tengeri kikötőknél ők is kaphassanak utánpótlás tengerészeti egységeket. Vélemény?
Ötlet:
A Dicsőség csarnokában lehetne nyitni egy topicot, ahol a vezérkari tisztek tevékenységei alapján ki lehetne írni, hogy ki a legeredményesebb az adott fegyvernemben. Így tiszteleghetnénk egymás vezérkari tisztjeinek, a hiúbbak meg direkt rájuk utazhatnának.
F.J.
A Dicsőség csarnokában lehetne nyitni egy topicot, ahol a vezérkari tisztek tevékenységei alapján ki lehetne írni, hogy ki a legeredményesebb az adott fegyvernemben. Így tiszteleghetnénk egymás vezérkari tisztjeinek, a hiúbbak meg direkt rájuk utazhatnának.
F.J.
Ezt én sem tartom hülyeségnek. Bár, itt azért felvet bennem egy kis ellentmondást: így az ellenfél rájöhetne arra, ki, miben erősebb....hm....nemtom...!
Sven Hippert- Hozzászólások száma : 752
1 / 12 oldal • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Battle HQ Online :: OFF :: Kantin
1 / 12 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
|
|