Battle HQ Online
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Társalgás

+14
Váradi Pál
David Cambel
carl thompson
Sindzse Joe
josef akinfijev
Koszorus Ferenc
Eric Reiner
John Smith
Heinrich Müller
Edward Osmond
Frank Jewison
Arnold Schwarzkopf
Sven Hippert
Történelem
18 posters

20 / 30 oldal Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25 ... 30  Next

Go down

Társalgás - Page 20 Empty Re: Társalgás

Témanyitás  Frank Jewison Kedd Aug. 19, 2008 11:48 am

Remélem Történelem tanulsz az esetből, mert így mindig elveszíted az aktív játékosaidat.
Nem hiszem, hogy ez lenne a célod.
Engem nem zavarna a fantasy környezet, de nem tudom merjek-e oda regisztrálni.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Hozzászólások száma : 772
Csatlakozás ideje : 2008. May. 13.

Vissza az elejére Go down

Témanyitás  Történelem Kedd Aug. 19, 2008 11:56 am

Tanulságos dolog volt, túl nagy volt a vállalásom.
Történelem
Történelem
Admin

Hozzászólások száma : 1598
Csatlakozás ideje : 2008. May. 09.

http://battlehq.powerrpg.net

Témanyitás  Heinrich Müller Szer. Aug. 20, 2008 4:00 am

Kedves Történelem!

Sajnálom ha egy kicsit beolvasósra meg mérgesre sikerült az első reakcióm, de ez nagyon megütött, még ha a levegőben lógott is.
A vietnami játékból kilépek, oda inkább "erős felindulásból" léptem be, az nem nekem való.
Ezt a játékot nagyon megszerettem, ilyen jóval még nemigen akadtam össze.
Kíváncsi vagyok az új elgondolások alapján vajon működik-e és ki marad? Mert biztos lesz aki így már nem akarja.
Lehet nagy szamárság: de alaposan átgondolt, szinte végig érvényes szabályok szerint, 2-3 moderátorral akár előlről is lehetne kezdeni... Csak akkor minden öröm-bánat odaveszne ami eddig történt.
Ellenben ezután már más lenne, újra kéne tanulni a szabályok egy részét, és én őszintén szólva egy együttműködni hajlandó, de önállóan játszó parancsnokként léptem be, és se a többinek parancsolgatni nem akarok, se úgy táncolni ahogy egy másik játékos fütyül.
Várom hogy ki miként reagál, és hogy életképe lesz-e a játék.
Én amit az új dolgokról gondolok, abban a topikban leírom.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Hozzászólások száma : 331
Csatlakozás ideje : 2008. May. 26.

Témanyitás  Történelem Szer. Aug. 20, 2008 6:00 am

A vietnami játékból kilépek, oda inkább "erős felindulásból" léptem be, az nem nekem való.
A részvétel természetesen mindenkinek a saját, egyéni döntése, ebbe nem is szándékozom beleszólni. Akinek van kedve, az játszik, akinek nincs, az nem.

biztos lesz aki így már nem akarja.
Az IP-hez tartozó felhasználók
Heinrich Müller [ 106 Hozzászólások ] Heinrich Müller hozzászólásainak keresése
Eric Reiner [ 80 Hozzászólások ] Eric Reiner hozzászólásainak keresése
John Smith [ 75 Hozzászólások ] John Smith hozzászólásainak keresése
Silvio Colinetti [ 45 Hozzászólások ] Silvio Colinetti hozzászólásainak keresése
Váradi Pál [ 24 Hozzászólások ] Váradi Pál hozzászólásainak keresése

Mielőtt ezek a játékosok közül bárki is kilépne, szeretném, ha magyarázatot adnának arra, hogy miként lehetséges az, hogy megegyezett az ip címük.
Remélem, hogy nem azzal akarod alátámasztani az állításodat, hogy néhány felhasználódat megszünteted, illetve remélem, hogy nem azért teszel ilyen baljós állítást, hogy így vonhasd ki néhány felhasználódat a játékból, hogy csökkentsd a játékba fektetendő energiád, hiszen mindegyiknek megírni a haderőt+igénylést+parancsokat elég nagy meló, nem?

Lehet nagy szamárság: de alaposan átgondolt, szinte végig érvényes szabályok szerint, 2-3 moderátorral akár előlről is lehetne kezdeni... Csak akkor minden öröm-bánat odaveszne ami eddig történt.
Nem szeretném előröl kezdeni, amit csak lehet, meg kell (kellene) tartani.
A moderátorok lehetőségén még elgondolkozom.

én őszintén szólva egy együttműködni hajlandó, de önállóan játszó parancsnokként léptem be, és se a többinek parancsolgatni nem akarok, se úgy táncolni ahogy egy másik játékos fütyül.
"A parancsnokok szuverenitása ettől függetlenül megmarad."
"A főparancsnok nem kötelezhet egy parancsnokot sem semmire"
Vagyis a főparancsnok nem mondhatja meg a parancsnokoknak, hogy mit tegyenek. Büntetést csak arra szabhat ki, aki nem megfelelő formában adta le az igénylését, vagy nem figyelt a tisztjei által irányítható max. eységeinek a számára, meg ilyesmikért. Magyarán a pk-k eddigi szuverenitása nem csorbulna! Sohasem volt célom rabszolgákká, vagy robotokká formálni az egyéniséggel bíró parancsnokokat!
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Heinrich Müller Szer. Aug. 20, 2008 11:48 am

"Az IP-hez tartozó felhasználók
Heinrich Müller [ 106 Hozzászólások ] Heinrich Müller hozzászólásainak keresése
Eric Reiner [ 80 Hozzászólások ] Eric Reiner hozzászólásainak keresése
John Smith [ 75 Hozzászólások ] John Smith hozzászólásainak keresése
Silvio Colinetti [ 45 Hozzászólások ] Silvio Colinetti hozzászólásainak keresése
Váradi Pál [ 24 Hozzászólások ] Váradi Pál hozzászólásainak keresése

Mielőtt ezek a játékosok közül bárki is kilépne, szeretném, ha magyarázatot adnának arra, hogy miként lehetséges az, hogy megegyezett az ip címük.
Remélem, hogy nem azzal akarod alátámasztani az állításodat, hogy néhány felhasználódat megszünteted, illetve remélem, hogy nem azért teszel ilyen baljós állítást, hogy így vonhasd ki néhány felhasználódat a játékból, hogy csökkentsd a játékba fektetendő energiád, hiszen mindegyiknek megírni a haderőt+igénylést+parancsokat elég nagy meló, nem?"

Kedves Történelem!

Megadom én a választ, de hát ezt hamarabb is kérdezhetted volna, nem kell mindjárt rosszra gondolni.
1. Azonos IP:
Mondjuk a magánéletemet nem akarom kiteregetni, de egy bizonyos társadalmi, vagy ha úgy tetszik politikai elkötelezettségem van. Az irányultságát most hagyjuk. Van. Ebből adódóan barátok, bajtársak vesznek körül, akiket én csábítottam játékra, és egy kivétellel a tengelyhatalom oldalán regisztráltunk. Én magam meg kvázi véletlenül egy rokonom által vagyok benne. Amúgy egyedül élek, tehát nálam jobban van idő mert nincs síró gyerek vagy harcias feleség (csak egy nem velem élő barátnő, akivel pontosan kellő távolságot tartunk), így itt találkoztunk, még ha nem nagy is a lakás, úgyse egyszerre mindenki, általában aki ráér, ketten-hárman. Akik egy oldalon vagyunk pk.-k nyílván megbeszéltük a dolgokat. A hozzászólását, igénylését, parancsát, miegymást mindenki hol saját maga, hol helyette én, de az itt hagyott leírásához hűen tettem fel, mert egyeztetés ide vagy oda, de ettől függetlenül ki-ki önállóan játszott és szeretne játszani, én legalábbis igen. A munkám nagy részét itthon végzem, annak is egy része számítógépen történik, tehát kezdetben adta magát hogy ha itt találkozunk, megbeszéljük, akkor erről a gépről megy fel. Aztán ez kialakult és az egyszerűség s a célszerűség kedvéért nem változtattuk meg.
2. Egymással való társalgásunk:
Bármit is beszéltünk meg együtt, azt egyértelmű hogy a fórumra feltettük, s mivel magánügynek tekintettük ami magánügy, hát ott úgy „társalogtunk” egymással is meg a többiekkel is, veled is, mintha nem ismernénk egymást.
3. A szövetsége játékos:
Arról nem tehetek hogy az egyik barátom odaátra regisztrált (kapott is viccesen hideget-meleget), ő ugye a játékbeli John Smith. Fentiekre utalva mivel nem mindig találkozunk mindannyian egyszerre nálam, de a gépem gyakran be van kapcsolva, ha már itt járt megnézte ami rátartozott, aztán ha legközelebb jött akkor meg feltette amit akart. Itt nyugodtan lehet, nála nem mert kisgyerek, jövés-menés, nem mindenhol gépeznek egész nap, néha örült ha otthon egy A/4-es lapra lekörmölte.
Nem játszottunk vele tengelyhatalmiak össze, nem lestünk, csak a jelentésből tudta-tudtuk hogy kb. mit léptünk mi és mit lépett ő.
Erre most nem fogok megesküdni, aki elhisz elhiszi, aki nem az nem. Maximum annyit megteszek, hogy szavamra így van.
4. A nagy melót inkább ne firtassuk, én magam a saját dolgaimat számoltam, másét csak beírtam, én fel tudtam mérni előre hogy mibe fogok bele… Kezdetben vala hogy egyes topikokba nem kell írnunk semmit, aztán apránként egyre többet nekünk kellett kiszámolni, mert tapasztaltak lettünk, holott inkább csak szimplán neked is könnyebb volt 3-4 játékos dolgait kiszámolni mint aztán 10-12 játékosét.

Ismétlem, ezt a problémát hamarabb is szóvá tehetted volna, akár PM-ben akár a fórumon, nincs benne semmi csalás vagy skizofrénia.
Azt pedig inkább hagyjuk is, hogy én a barátaim közül több játékost (még „ellenségest is”) tudtam verbuválni, mint te moderátort, az is az egyik játékos volt és ő is túlvállalta magát.

Hát részemről ennyi, bízom benne hogy nem kell tovább találgatni, sikerült elmagyarázni az évszázad rejtélyét.

Innentől rajtad áll, hogy akkor most pl. kiteszed a szűrömet ill. a szűrünket, mert ki-ki a vérmérséklete szerint reagált arra hogy vége, aztán arra hogy átalakul s újra lehet belejönni, és szabályosnak minősíted-e hogy egy helyen találkozva, egy gépről többen játszanak, de nem összejátszanak, csak szeretnének játszani…
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Frank Jewison Szer. Aug. 20, 2008 1:00 pm

Ha John tisztán játszott, ez az egész engem nem zavar.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Sven Hippert Szer. Aug. 20, 2008 5:16 pm

Én kitartok amellett, hogy - hiába, hogy egyazon gépről lettek elküldve a reagok/parancsok, stb. - de éppen Történelem mondta: Itt nem pelyheszakállú 13-14 évesek játszanak, hanem felnőtt emberek. Olyan felnőtt emberek, akiknek kialakult értékrendje, erkölcse, szuverenitása van. Én egy pillanatig sem feltételeztem senkiről, hogy csal a játékban......és igen, én sem találkoztam még csak hasonlóan JÓ játékkal a neten, mióta rákattantam az rpg/fórum alapú szerepjátékra. Higgyétek el nekem, már rég nem lennék itt, ha nem érdekelne ennyire!!!
Nem kell bántanunk egymást, inkább azon törjük a fejünket, hogyan kellene folytatnunk!!!!!

Sven
Sven Hippert
Sven Hippert

Hozzászólások száma : 752

Témanyitás  Történelem Szer. Aug. 20, 2008 11:25 pm

Heinrich, reméltem, hogy valami hasonló választ adsz.
Innentől rajtad áll, hogy akkor most pl. kiteszed a szűrömet ill. a szűrünket
Dehogy teszem ki, örülök, hogy ennyi játékost verbuváltál! Smile
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Heinrich Müller Csüt. Aug. 21, 2008 12:56 am

Keves Történelem és Játékostársaim!

Amit leírtam az szóról szóra igaz, és ha -nagyon remélem- valamilyen módon továbbmegy a játék, akkor is 99% hogy az én gépemről tesszük fel amit kell, mert ha eddig így volt működőképes akkor ezután se sok esély van nagy változásra.
Ha valakinek kételyei vannak inkább nyugodtan közölje, bár a becsületszón kívűl sokat nem tudok sem én sem a többiek adni.
Amúgy 42 éves vagyok, a többiek is huszon meg harmincévesek, komolyan vesszük a dolgokat és egy ilyen kisiskolás szintű, háttérben a markunkat dörzsölő csalással nem tennénk tönkre sem a magunk sem a más örömét.
Ha tudtuk volna mit csinálnak az angolok, akkor már rég előrébb vagyunk, no meg mi értelme volna önmagunkkal játszani?
Az este körbetelefonáltam a többieket akit elértem, és a nevükben is közlöm, csak úgy megyünk tovább ha a gyanú árnyéka alól ki tudunk lépni, folyton nagyító alatt, csak félig-meddig megbízhatóként az embernek nincs idege hozzá és nem látja értelmét.
Ha a mindenkori moderátor(ok) és a többiek biztosítanak róla hogy elhiszik: van bennünk ennyi tartás és a továbbiakban sem élünk vissza a bizalommal és nem borítjuk fel a játék értelmét, akkor hajrá, legyen új szabály, meg lehet azt tanulni.

Történelem!

Még egyszer elnézést ha esetleg sértőt mondtam volna, nekem ez a vérmérsékletem, majd igyekszem visszafogni magam és ezt az energiát a többiek közt is elosztva a játékba fektetni.
Heinrich Müller
Heinrich Müller

Témanyitás  Frank Jewison Csüt. Aug. 21, 2008 2:01 am

Ok ez az ügy lezárva. Most már jöhetnek a körváltás jelentései.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Frank Jewison Pént. Aug. 22, 2008 3:01 am

Kedves Történelem!

Mondanál valami bíztatót a számunkra!

Kérlek!

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Történelem Pént. Aug. 22, 2008 3:35 am

Frank Jewison írta:Kedves Történelem!

Mondanál valami bíztatót a számunkra!

Kérlek!

F.J.

Amíg legalább a tengeri harcokat rendbe nem teszem, addig nem tudunk tovább lépni. Máris munkához látok!
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Történelem Pént. Aug. 22, 2008 3:35 am

Ja, amúgy ma meg szabadnapom van Laughing
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Koszorus Ferenc Pént. Aug. 22, 2008 3:50 am

jó neked Very Happy
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Hozzászólások száma : 533
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 12.

Témanyitás  Frank Jewison Pént. Aug. 22, 2008 3:53 am

Amúgy én nem értem, hogy neked hogyan nincs időd a BHQ-ra, amikor egy nap 24 órából és egy éjszakából áll. lol!
F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Történelem Szomb. Aug. 23, 2008 7:37 am

Kis meglepetés Very Happy

Viszont a következő körváltás már új szisztéma szerint fog menni. A részletekről még írok később!
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Frank Jewison Vas. Aug. 24, 2008 9:42 am

Mikorra is kell az új szisztéma szerinti parancsokat leadni (up-ink mennyisége)?
A táblázatokat kell használnunk?

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Frank Jewison Csüt. Aug. 28, 2008 6:44 am

Nem kéne itt ez a nagy nyüzsgés, szinte nem jutok szóhoz.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Eric Reiner Csüt. Aug. 28, 2008 9:03 am

Frank Jewison írta:Nem kéne itt ez a nagy nyüzsgés, szinte nem jutok szóhoz.

F.J.

Történelem se volt már vagy 3 napja. Pedig jó lenne tudni hogy most minek mikor van határideje.
Eric Reiner
Eric Reiner

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 11.

Témanyitás  Történelem Csüt. Aug. 28, 2008 12:41 pm

Eric Reiner írta:
Frank Jewison írta:Nem kéne itt ez a nagy nyüzsgés, szinte nem jutok szóhoz.

F.J.

Történelem se volt már vagy 3 napja. Pedig jó lenne tudni hogy most minek mikor van határideje.

Itt vagyok, elnézést a kimaradásért:
hétfő: alapból estig melózok -> este értem haza
kedd: túlóra -> este értem haza
szerda: egészségügyi oktatás -> este értem haza
ma: kis túlóra Smile -> kora este értem haza...viszont holnap nincs meló! Very Happy
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Történelem Csüt. Aug. 28, 2008 1:09 pm

A parancsok kiadását aug. 30-ára várom, délelőtt 10 órára.
Összefoglalom, hogy miket kell addig leadni:
a) Parancsok
b) Igénylések
c) csapatelhelyezkedések (az alapján, hogy a parancsok alapján mely egységek mely területeken fognak tartózkodni a kör végére, ha "minden simán megy", vagyis ha nem ütköznek odaútjuk során ellenállásba)
d) Védelmi felelős listája a 11. kör végére meglévő védelmi építményekről
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Frank Jewison Pént. Aug. 29, 2008 6:17 am

Lehet,hogy én néztem el, de én nem látom az új tengerészeti rendszert. Az Atlanti-óceáni konvojok tevékenységeit legfőképp. Így nem tudom, hogy hány helyre kell küldeni egységeket a konvojok védelmére.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Történelem Szomb. Aug. 30, 2008 8:57 am

Egyre.
Történelem
Történelem
Admin

Témanyitás  Frank Jewison Hétf. Szept. 01, 2008 12:25 am

Mostanában hullik a hadianyag rendesen.

F.J.
Frank Jewison
Frank Jewison

Témanyitás  Koszorus Ferenc Hétf. Szept. 01, 2008 1:16 am

ja nincs szükség arra a nagyobb támadóártékre
Koszorus Ferenc
Koszorus Ferenc

Hozzászólások száma : 533
Csatlakozás ideje : 2008. Jun. 12.

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

20 / 30 oldal Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25 ... 30  Next

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.